Consultanță

Pentru firmele interesate să își satisfacă nevoile fotografice prin eforturi proprii, studioul organizează, la cerere, cursuri intensive de fotografie de produs și locație, precum și consultanță în ceea ce privește dotarea unui ministudio și exploatarea lui în vederea obținerii de imagini comerciale.

Acest proces se va desfășura în patru etape, plus o perioadă postcontractuală, pentru a obține rezultatele dorite.

Astfel, în prima etapă, va avea loc o discuție cu reprezentantul decizional al firmei pentru a identifica cât mai clar nevoile de fotografiere ale beneficiarului. Tot în această etapă, se va identifica spațiul unde va fi organizat ministudioul pentru a avea o idee cât mai clară asupra necesarului de dotări.

În cea de-a doua etapă, consultantul va elabora necesarul de echipamente în funcție de nevoile beneficiarului, consultând ofertele magazinelor de specialitate și va întocmi o listă cu aceste echipamente, cu prețurile lor, precum și link-urile de unde pot fi comandate. 

Până este livrat echipamentul fotografic, vom parcurge cea de-a treia etapă, respectiv, specializarea persoanelor care vor opera echipamentele fotografice, nu mai mult de două persoane. Această specializare presupune  participarea la un curs intensiv care va cuprinde toate etapele procesului fotografic, cu accent pe detaliile fotografiei de produs.

În cea de-a patra etapă, după ce beneficiarul a intrat în posesia echipamentelor, consultantul va face instalarea lor și va face primele teste de fotografiere. Totodată, se va face o ședință fotografică de probă pentru a clarifica și ultimele eventuale probleme.

După parcurgerea acestor etape, consultantul va participa la primele două ședințe foto ale beneficiarului, urmând să îi răspundă acestuia la eventualele întrebări pentru o perioadă de încă o lună după efectuarea ședințelor foto.

Fotografia de produs este un tip de fotografie pretențioasă care reprezintă cartea de vizită a firmei în piață, de aceea trebuie să îi fie acordată o atenție deosebită și o investiție corectă și corespunzătoare nevoilor de fotografiere.